Álom luxus kivitelben

Glamour mennyezeti lámpa az otthonodban? Ismerkedjünk meg a stílus alapvetőe sajátosságaival! A glamour stílus kétségtelenül a ragyogásról és fényűzésről szól, de nem feltétlen kell azt gondolnunk, hogy ez csak és kizárólag a gazdag rétegek számára elérhető. Nagyon jellemző erre az irányzatra az arany és a rozé arany színek használata, továbbá minden olyan lakberendezési tárgy, amely elhozza a hollywoodi álmot az otthonod horizontjára. Csillogó arany lámpa idomok, kristálycsillár, valamint arany és tollas dekoráció. A glamour lakberendezés az egyik legkönnyebben felismerhető irányzat, ugyanakkor a legnagyobb szabadságot adja a megfelelő bútorok, lámpák és dekorációk kiválogatása során.

glamour mennyezeti lámpa
A Glamour stílusú mennyezeti lámpa 14

Nem meglepő, hogy a lakberendezési stílus egyik legfontosabb üzenete a pompa és a csillogás vágya, mely az esetek bizonyos részében már átmehet giccses irányba is. Mindazonáltal pontosan ezért is szeretjük ezt a nem mindennapi irányzatot. Gyakran találkozhatsz meghökkentő és ragyogó látványú enteriőrrel, ha a glamour lakberendezés stílusjegyeit kutatod.

Alapvetően úgy kell a glamour irányzatot elképzelni, hogy marad maga az üzenet, a csillogás és a luxus közvetítése és tulajdonképpen minden eköré épül fel. Abszolút nincsenek stílusbeli megkötések és nincsenek határok sem ,ezért mindenképpen egy különleges és eklektikus irányzatot ismerhetünk meg. Bútorok tekintetében találkozhatunk akár art deco és minimalista tárgyakkal egyaránt, hiszen a lényeg a ragyogás. Érdekesség, hogy például a neo barokk stílusú bútorok is helyet találhatnak ebben a lakberendezési irányzatban is.

Honnan ered?

Ahhoz, hogy egy kicsit jobban megismerjük ezt a lakberendezési stílust, mindenképpen meg kell vizsgálnunk a “glamour” szó jelentését. Maga a szó ragyogást, csillogást jelent és a festőművészerben találkozhattunk vele elsőként. A stílus célja a modell szépségének hangsúlyozása volt. Itt persze nem az akt fotózásra kell gondolni, hanem bőséges smink segítségével a modell legszebb tulajdonságainak drasztikus kiemelésére.

Alapvetően tehát a stílus eredete a fotózáshoz köthető, azonban az 1920-1930-as évekről kezdődően már megjelent a lakberendezés világában is. Nagyvonalú. Nem feltétlen gazdasági, inkább hedonista módon. Aki a Glamour stílust kedveli, az szereti a csillogást, a ragyogást és imádja az életet. Szereti a finom anyagokat, a finom fényt és a hangsúlyos, kidolgozott és látványos kiegészítőket.

A lényeg az, hogy az enteriőr a gazdag, csillogó prémium megjelenést kölcsönözzön a kíváncsi tekinteteknek, a forma és a kivitelezés már tulajdonképpen akár irrelevánsnak is tekinthető.

Néha minden arany, ami fénylik

A Glamour stílus már csak eklektikus jellegéből fakadóan is rendkívül széleskörű színpalettát tudhat magáénak. Ide tartozik az arany, az ezüst, króm és a tükör színvilág is, hiszen a lényeg, hogy elhozzuk a csiszolatlan gyémánt szűnni nem akaró ragyogását az otthonunkba. Mindemellett nem ritka, hogy bézs és pasztel színekkel is találkozunk a Glamour otthonban.

A Glamour egy igazán szerethető és könnyen kialakítható stílus irányzat. Mivel nincsenek konkrét szabályai, vagy éppen kontúrjai ennek az irányazatnak, ezért gyakorlatilag a fantáziánkra van bízva a kialakítása is. Képzelj csak el egy gyönyörű hotel szobát és máris egyértelművé válik, hogyan tekintünk a glamour enteriőrre.

Glamour mennyezeti lámpa

Mivel a stílus rendkívül népszerű, ezért kár lett volna kihagyni a gyönyörű glamour mennyezeti lámpákat a kínálatunkból. Pontosan ezért számos olyan gyönyörű világítással találkozhatsz nálunk, melyeket bátran beilleszheted glamour stílusú otthonodba is. Lássuk, melyek azok a lámpák, amelyeket kifejezetten ehhez a stílushoz ajánlunk Neked.

A glamour arany függő világítás, le sem tagadhatná, hogy pontosan melyik stílushoz igazodik leginkább. Ha szeretnéd az étkeződet igazi arany köntösbe bújtatni és örülsz, ha a mennyezeti lámpa nem csak energiatakarékos, de dekorációs elemként is funkcionál, akkor neked találták ki ezt a lámpát. Strapabíró alumíniumból készült, ezáltal garantáltan hosszú évekig megőrzi majd tökéletes minőségét.

A Gold Shine névre keresztelt lápánk, szintén remekül mutat a modern enteriőrben. Használhatod mind a nappali, mind pedig az étkező helyiség megvilágítására, a hatás garantáltan nem marad el. Bőséges, 8-12 négyzetméteres világítási területet mondhat magáénak, így nem kell attól tartanod, hogy a nagyobb belső tereket nem fogja megfelelően megvilágítani.

Ha már Glamour stílus, ne feledkezzünk meg a gyerekszoba világításról sem. A Shinning Star elhozza a gyerekszoba horizontjára is az igazán különleges és egyedi Glamour hangulatot. Távirányítóval változtathatod a meleg fehér és a hideg fehér színhőmérsékletet, függően attól, hogy épp mire van szükséged.

Amennyiben a nagyobb belső terű nappalidat szeretnéd egy igazán különleges lámpával gazdagítani, ajánljuk szíves figyelmedbe a Sophia modern mennyezeti csillárt, mely szintén változtatható színhőmérséklettel rendelkezik. Tekintélyes, 108W-os teljesítményének köszönhetően 20-30 négyzetméteres nappalit is tökéletesen képes bevilágítani. Ráadásul dekorációnak sem utolsó, biztos lehetsz benne, hogy könnyen az otthonod ékkövévé növi ki magát ez a csodálatos lámpatest.

Végezetül pedig jöhet egy kicsit rendhagyó mennyezeti lámpa. Azért, mert fehér letisztult színnel rendelkezik, még kiválóan alkalmazható a Glamour enteriőben. A hold és csillagok igazán izgalmas kompozíciója egy meseszép lámpatestet mutat be nekünk. Természetesen a színhőmérsékletet itt is tudod szabályozni távirányító segítségével.

Reméljük, hogy sikerült inspirálnunk, ha éppen glamour mennyezeti lámpa vásárlás előtt állsz és akkor is, ha csak szeretnél ezzel az irányzattal egy kicsit mélyrehatóbban megismerkedni. Ha kíváncsi vagy további mennyezeti lámpáinkra, akkor tekintsd meg gazdag kínálatunkat 1-5 napos szállítási idővel.

Vélemény, hozzászólás?